Dierenarts - GPCert Cardiology

Als dochter van twee dierenartsen ben ik opgegroeid tussen de dieren. Reeds toen ik vijf jaar was zei ik al dat ik later ook dierenarts zou worden. In 2008 studeerde ik dan ook af als dierenarts met grote onderscheiding. Ik behaalde toen een prijs voor beste student van de kleine huisdieren en ook een prijs voor de beste scriptie kleine huisdieren (Megaesophagus bij de hond).

Naast de eerstelijns diergeneeskunde leg ik mij vooral toe op cardiologie en echografie. 

Aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS) volgde ik 3 opleidingen over cardiologie, ook zo bij Improve International en ik ben ook lid van de werkgroep cardiologie. Omdat het aangenamer is voor de patiëntjes om recht te staan tijdens een hartecho heb ik hiervoor bij Neoanimalia bijkomende franstalige cursussen gevolgd (echocardiographie, cardiologie feline, echocardiographie elite).

 

In mei 2018 behaalde ik na hard studeren een General Practitioner Certificate in Small Animal Cardiology bij ESVPS. Regelmatig onderzoek ik ook hartpatiënten doorverwezen door collega dierenartsen en geef ik collega's les in de echocardiografie. 

Verder volgde ik ook reeds meerdere intensieve opleidingen in België en Frankrijk over konijntjes.

Wij hebben drie kindjes, twee poezen, een ruwharige dwergteckel, een Lakense herder, een paard, een ezel en een pony.